Banner 980x90

Balvu Profesionālajā un vispārizglītojošajā vidusskolā aizvadīta Eiropas diena

Cesis24.lv
Cesis24.lv
Katru gadu Eiropas Savienības dalībvalstis 9.maiju atzīmē kā Eiropas dienu. Arī Balvu Profesionālajā un vispārizglītojošajā vidusskolā šajā dienā noritēja dažādas aktivitātes, kas ļāva vairāk iepazīt un uzzināt par šo savienību, kurā Latvija ir kopš 2004.gada, pilsētas informācijas portāls Balvi24.lv uzzināja Balvu novada pašvaldībā.

Šogad, sadarbojoties ar Eiropas Savienības pārstāvniecību, piedalījāmies akcijā "Atpakaļ uz skolu 2016". Šī akcija sniedz skolēniem iespēju uzzināt par Eiropas Savienības aktualitātēm no cilvēkiem, kuru darbs saistīts ar Eiropas Savienības tematiku. Ekspertu pieredze Eiropas lietu jautājumos skar gan ES politisko tematu aspektus, gan sadarbību ar citu ES valstu partneriem, ES finansētu projektu īstenošanu un Latvijas integrāciju, un interešu pārstāvību ES kādā konkrētā nozarē.

9.maija rītā Balvu Profesionālajā un vispārizglītojošajā vidusskolā viesojās un ar vecāko klašu jauniešiem tikās Kārlis Krēsliņš - Eiropas lietu eksperts, Saeimas deputāts, militārpersona, bijušais Latvijas Aizsardzības spēku un Nacionālo bruņoto spēku virsnieks, militārais zinātnieks, rezerves brigādes ģenerālis. Krēsliņš ir Latvijas Šaušanas federācijas prezidents, Džordža Maršala centra Latvijas biedrības prezidents, Latvijas Aizsardzības spēku apvienības goda prezidents, Latvijas Ģenerāļu kluba valdes loceklis, Latvijas rezerves virsnieku asociācijas loceklis. Autors un autoru kolektīvu dalībnieks apmēram 90 dažādiem zinātniskiem pētījumiem un rakstiem par radiolokācijas problēmām, NBS izveides un attīstības problēmām, un vietu Latvijas drošības sistēmā, kā arī par militārās izglītības jautājumiem.

Tiekoties ar jauniešiem, Krēsliņa kungs dalījās dzīves gudrībās, runāja par savu karjeru, militāro jomu, attīstību Eiropas Savienības valstīs. Skolai uzdāvināja savu grāmatu "Gods kalpot Latvijai" ar ieteikumu "Vērtējiet cilvēku pēc padarītā!"

Eiropas dienas turpinājumā divdesmit trīs aktīvākie un apzinīgākie 7a, 7.b., 8.a klašu skolēni jau otro gadu pēc kārtas piedalījās Eiropas eksāmenā. Priecē, ka šogad eksāmena licēju skaits mūsu skolā ir divkāršojies. Izcilus rezultātus (maksimālos 50 punktus) 7.-9. klašu grupā eksāmenā ieguva - Alise Barbaniška, Marī Deņisova, Daniela Vizule, Linda Balule, Sendija Ūsele, Betija Reimandova, Vladislava Šņigirova, Laura Garā. Arī skolotāja Vineta izmēģināja savus spēkus un ieguva malsimālo punktu skaitu. Visi eksāmena kārtotāji saņēma Atzinības rakstus no Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā par piedalīšanos Eiropas eksāmenā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)