Banner 980x90

"Daru labu dabai" iniciatīvā no kritušiem kokiem attīrīs Stiglavas upi Viļakas novadā

Rīga, 3.sept., LETA. Turpinot iesākto iniciatīvu "Daru labu dabai", 11.septembrī notiks Stiglavas upes kopšanas talka Viļakas novadā, kuras laikā upes straujteču posmus un dabas takas plānots atbrīvot no sakritušiem kokiem, aģentūru LETA informē Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) pārstāve Regīna Indriķe.

Talkā piedalīsies arī saldūdens biotopu eksperts, kas pastāstīs par aizsargājamiem biotopiem un to, kādēļ šādi kopšanas pasākumi nepieciešami.

Kā informē DAP, darbs būs fiziski smags, tam nepieciešami darbam upē piemēroti apavi un laika apstākļiem atbilstošs apģērbs. Talkas laikā ar zāģiem tiks sazāģēti nokritušie koki un kokmateriāli tiks sakrauti virs palu līnijas. Visiem interesentiem iepriekš jāpiesakās pa tālruni 29346006.

Pēc DAP paustā, Stiglavas upes krastos redzamo smilšakmens atsegumu veidošanās meklējama laikos, kad Viļakas novadā viļņojās jūra - pirms aptuveni 375 miljoniem gadu. Jūras straumju ietekmē tur izveidojušies slīpi slāņoti baltie un brūni sārtie devona smilšakmeņi. Stiglavā atrodama arī četrus metrus dziļa ala un upes kreisajā krastā, upei savu ieleju rokot arvien dziļāk, zemes virskārtai atklājās Stiglavas dižakmens.

"Šī vieta ir īpaša ne tikai ar savu ainavisko apkārtni, ar dzelzi bagātajiem avotiem vai šim objektam 2013.gadā piešķirto gada ģeoloģiskā objekta godu, bet arī ģeoloģisko izcelsmi. Šī ir viena no retajām vietām pašā Latvijas austrumu daļā, kur atsedzas Ogres svītas ieži," stāsta Indriķe.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)