Banner 980x90

Pašvaldību savienības vadītājs: Pašvaldības dara visu iespējamo, lai piesaistītu jaunos medicīnas speciālistus

Rīga, 9.aug., LETA. Pašvaldības iespēju robežās dara visu iespējamo, lai piesaistītu reģionos jaunos speciālistus un citus medicīnas darbiniekus, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) vadītājs Gints Kaminskis.

Viņš norādīja, ka pašvaldības, lai piesaistītu jaunos medicīnas speciālistus, nodrošina ar dzīvojamo platību, kā arī piešķir papildu finansējumu un stipendijas rezidentiem, lai gan bieži vien ar to nepietiek.

Viņš vērsa uzmanību uz gadījumiem, kad tiek maksāta papildu stipendija rezidentam, bet viņš tomēr pēc stipendijas saņemšanas izvēlas neturpināt darbu reģionālā medicīnas iestādē. Kaminskis teica, ka šādā situācijā valsts neko nezaudē, jo rezidentam stipendija ir jāatmaksā atpakaļ, taču vienlaikus situāciju medicīnas nozarē tas neuzlabo.

LPS vadītājs minēja vairākas reģionālās slimnīcas, kurās tiek piešķirti papildu bonusi, lai piesaistītu jaunos speciālistus. Kā vienu no tām viņš nosauca Daugavpils slimnīcu, kura nodrošina dzīvojamo platību un papildu piemaksas darbiniekiem.

LPS vadītājs pauda, ka speciālistu un citu medicīnas darbinieku trūkums nav nekas jauns, taču pēc viņa domām tā ir valsts atbildība. Viņaprāt, būtu nepieciešams izstrādāt konkrētu plānu, kā šo problēmu atrisināt. Vienlaikus Kaminskis atzina, ka medicīnas darbinieku trūkums reģionos nav atrisināms vienā dienā.

Atsaucoties uz Saeimas komisijas sēdi pēc notiekošā Daugavpils slimnīcā, Kaminskis sacīja, ka šī situācija likusi arī valdībai aktīvāk pievērsties medicīnas darbinieku trūkuma problēmai. Tādējādi viņš pauda cerību tam, ka valsts meklēs risinājumu, kā piesaistīt medicīnas darbiniekus reģionos.

Jau ziņots, ka Daugavpils reģionālajā slimnīcā līdz 1.septembrim apturēta plānveida operāciju veikšana, jo izveidojusies kritiska situācija ar anesteziologu un reanimatologu noslodzi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)