Banner 980x90

Ugunsgrēkā Balvu novadā cietis cilvēks

Rīga, 2.jūl., LETA. Šonakt Balvu novadā izcēlās ugunsgrēks, kurā ar atklātu liesmu 80 kvadrātmetru platībā dega vienstāvu dzīvojamā ēka, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no mājas bija evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Savukārt plkst.00.50 tika saņemts izsaukums uz Saulkrastu novada Saulkrastu pagastu, kur dega liela zaru kaudze. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka zaru kaudze deg 200 kvadrātmetru platībā un spēcīgā vēja dēļ pastāv ugunsgrēka izplatīšanās draudi uz blakus esošajām ēkām. Ugunsdzēsēji no liesmu izplatības nosargāja blakus esošās ēkas un plkst.7.59 ugunsgrēku likvidēja.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji divu ēku dūmvados, apkures granulas, sausā zāle, kūdra, koks, siena ruļļi, meža zemsedze, meža izcirtums, elektrolīnijas balsts, saimniecības mantas, sadzīves mantas, puķu kaste, pastkaste, vieglā automašīna, kravas automašīna, traktora piekabe ar sienu, ēka stadionā, neapsaimniekota ēka, garāža, trīs šķūņi, trīs pirtis, dzīvojamā māja un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, sestdien glābēji Ventspils ielā Kuldīgā izcēla akā iekritušu suni un nodeva to saimniecei, Radžupes ielā Aknīstē izcēla akā iekritušu stirnas mazuli un palaida brīvībā, svētdien Ūnijas ielā Rīgā atbrīvoja lietus ūdens notekcaurulē iesprūdušu kaķi, savukārt Rīgā, Daugavpilī un Olainē glābēji no kokiem nocēla kaķus.

Kopumā aizvadītajās brīvdienās no 30.jūnija plkst.6.30 līdz 2.jūlija plkst.6.30 VUGD saņēma 137 izsaukumus - 62 uz ugunsgrēku dzēšanu, 51 uz glābšanas darbiem, bet 24 izsaukumi bija maldinoši.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)