Banner 980x90

Vairāku projektu īstenošanai Viļakas novada muzejs ieguvis 10 500 eiro finansējumu

Rīga, 17.jūn., LETA. Viļakas novada muzejs, piedaloties dažādos projektu konkursos, ieguvis 10 500 eiro finansējumu trīs projektu īstenošanai, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Iecere "Ekspozīcijas "Edvarda Spravnika Latvijas putnu olu kolekcija" modernizācijas dizaina izstrāde" guvusi 2000 eiro Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) atbalstu. Projekta mērķis ir kvalitatīva un saturiski bagāta dizaina projekta izstrāde ekspozīcijai par Latvijas putnu olu kolekciju un Viļakas novada dabu. Muzejā uzskata, ka tas sekmēs novada kultūrvēsturiskā mantojuma pieejamību sabiedrībai. Spravnika Latvijas putnu olu kolekciju muzejs dāvinājumā saņēmis 2014.gadā.

Ar VKKF atbalstu 3500 eiro apmērā tiks īstenots arī projekts "Arheoloģiskā izpēte Loginu senkapos". Projektā paredzēts veikt arheoloģiskos izrakumus un sakopt mantraču postījumus Loginu senkapos, lai iegūtu jaunus materiālus par novada senvēsturi. Muzejā ar projektu vēlas veicināt novada iedzīvotāju izpratni par arheoloģiskā mantojuma saglabāšanas nozīmību. Viens no projekta mērķiem ir arī iegūt jaunus materiālus līdz šim dažādi interpretētās latgaļu apbedīšanas tradīcijas uzkalniņos izpētei.

Savukārt Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde apstiprinājusi muzeja projektu "Viļakas pilsdrupu konservācijas projekta izstrāde", piešķirot 5000 eiro finansējumu. Projekta īstenošanas gaitā paredzēts veikt vēsturisko materiālu apkopošanu, arhitektoniski māksliniecisko inventarizāciju, virszemes mūra sienu dokumentēšanu, izmantojot un papildinot esošos skenēšanas datus, kā arī teritorijas attīstības meta izgatavošanu. Muzejā skaidroja, ka Viļakas pilsdrupas ir nozīmīgs kultūrvēsturiskais piemineklis un vēstures avots Latvijas austrumu garīgās un materiālās kultūras izpētē.

Projektus 10% apmērā līdzfinansē Viļakas novada dome.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)