Banner 980x90

Vairums aptaujāto iedzīvotāju Baltinavas novadu vēlas redzēt kā patstāvīgu vienību

Rīga, 14.jūn., LETA. 94% no iedzīvotājiem, kas izteikuši viedokli pašvaldības rīkotajā aptaujā, Baltinavas novadu vēlas redzēt kā patstāvīgu administratīvi teritoriālu vienību, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Aptaujā piedalījušies 269 respondenti, un 253 personas atbalstījušas novada saglabāšanu.

Savukārt 4% aptaujāto atbalstījuši ieceri Baltinavas novadu pievienot Balvu novadam.

Vēl 2% aptaujas dalībnieku izteikuši citus variantus - veidot pierobežas novadu, apvienojoties Viļakai, Baltinavai, Kārsavai, pievienoties Kārsavas novadam. Izteikta arī ideja veidot novadu kopā ar Viļakas un Kārsavas novadiem, kā arī veidot divu līmeņu pašvaldības sistēmu, un tajā Baltinavas novads varētu iekļauties kādā lielākā teritoriālā vienībā, piemēram, apriņķī vai apgabalā.

Viedokli aptaujā varēja izteikt Baltinavas novadā dzīvesvietu deklarējušās personas, kuras aptaujas brīdī ir sasniegušas 16 gadu vecumu.

Jau vēstīts, ka aptaujā iedzīvotāji varēja paust savu viedokli, atzīmējot sev pieņemamāko variantu - turpmākā pastāvēšana esošajā teritorijā, pievienošana Balvu novadam vai vēl kādu iespēju.

Rugāju novadā, ko arī paredzēts pievienot Balvu novadam, pašvaldības rīkotajā iedzīvotāju aptaujā 79% respondentu norādījuši, ka nevēlas, lai novadu pievienotu kādai citai administratīvajai teritorijai. Ja notiktu apvienošana, tad 12% novada nākotni redzētu kopā ar Balvu novadu, bet 6% vēlētos apvienošanu ar Gulbenes novadu. 2% izvēlējušies Lubānas novadu, bet 1% atzīmējis atbildi "Cits variants", paskaidrojot, ka iespējamās teritorijas varētu būt gan Balvu, gan Gulbenes, gan Lubānas un Alūksnes novadi, kā arī ieteikuši izskatīt variantu par divu līmeņu pašvaldībām, kad daļa novada funkciju tiktu uzticēta apriņķu administrācijai.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātā karte paredz apvienot Balvu, Rugāju, Baltinavas un Viļakas novadus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)