Banner 980x90

Baltinavā par teju 58 000 eiro labiekārtots Vēsturiskā centra laukums

Daugavpils, 19.janv., LETA. Baltinavas novadā, Baltinavā labiekārtots Vēsturiskā centra laukums, aģentūru LETA informēja Baltinavas novada pašvaldībā.

Baltinavas vēsturiskā centra labiekārtošanai izsludinātajā skiču konkursā, uzvarēja Dinas Jegorovas skice ar devīzi "Ar baltu padomu no senatnes nākotnē". Arī otrās skices "Labiekārtošanas darbi un gājēju laipas izbūve pāri Supenkai", kas ir pirmās skices papildinājums, autore ir Jegorova. Abas skices ir apvienotas vienā idejas risinājumā.

Projekta "Baltinavas Vēsturiskā centra laukuma labiekārtošana" gaitā demontēta autobusu pieturvieta, veikti bruģēšanas darbi, uzstādīti soliņi un atkritumu urnas. Laukuma centrā ir uzstādīta skulptūra "Gadskārtu kalendārs", kas simbolizē Baltinavas novada iedzīvotāju saikni ar dabu un pamatuzņēmējdarbību novadā - lauksaimniecību, kā arī iestādīti koki un krūmi. Projekta realizācijas darbus veica SIA "Ambergold".

Projekta realizācijas rezultātā radīts estētiski pievilcīgs vides objekts, kas priecē gan novada iedzīvotājus, gan veido Baltinavas novadu par pievilcīgu tūrisma ceļojumu galamērķi. Jaunizveidotais vides objekts ir arī simboliska dāvana ikvienam iedzīvotājam un valstij kopumā, godinot Latvijas republiku pastāvēšanas simtgadē.

Projekts "Baltinavas Vēsturiskā centra laukuma labiekārtošana" Īstenots Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma "Darbības īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju" aktivitātē "Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas". Tā kopējās izmaksas ir 57 872 eiro, tai skaitā: ELFLA finansējums - 90% , Baltinavas novada domes līdzfinansējums - 10%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)