Banner 980x90

Balvos aizvadīta Ziemeļlatgales zinātniskā konference

Piektdien, 8.aprīlī Balvu Valsts ģimnāzijā notika Ziemeļlatgales zinātniskā konference, kurā savu darbu pārliecinoši prezentēja arī Tilžas vidusskolas 11.klases skolniece Alise Ločmele un Āgenskalna Valsts ģimnāzijas 11.klases skolniece Amanda Dimitrijeva, pilsētas informācijas portāls Balvi24.lv uzzināja Balvu novada pašvaldībā.

Meiteņu izvēlētā un pētītā darba tēma "Melanholiskais temperaments saskarsmē". Praktiskais pētījums notika Tilžas vidusskolā - gan dežūrlīnijās, gan veicot testus, gan novērtējot ikdienā melanholiskā temperamenta pārstāvjus.

Abas meitenes ļoti lepojas ar sevi un par godalgoto 3.vietu. Meitenes savu darbu prezentēja arī Āgenskalna Valsts ģimnāzijā un tika izvirzītas uz Rīgas pilsētas zinātnisko pētījumu darbu aizstāvēšanu. Pietrūka vien 1 punkta, lai tiktu uz Valsts līmeņa darbu aizstāvēšanu. Abas skolnieces saka: "Mēs par to nepārdzīvojam, jo darbs ir ieguldīts un rezultāts arī ir redzams. Vienmēr var labāk, bet esam lepnas par savu izstrādāto pētniecisko darbu".

Meitenes ir lepnas par savu ieguldīto darbu, jo pašas šis darbs ļoti aizrauj. Skolniece Amanda saka: "Šī bija lieliska iespēja sevi pilnveidot un attīstīt vēl vairāk". Skolnieces Alises viedoklis: "Šis darbs man ļoti patīk. Esmu ļoti gandarīta un laimīga, ka ieguldītais darbs ir redzams. Lai gan Amanda mācās Rīgā, tas mums nebija šķērslis, jo darbs tika strādāts gan naktīs, gan dienās".

Tilžas vidusskolā zinātniski pētnieciskos darbus raksta jau no 1991.gada. Šogad Tilžas vidusskolas 10. un 11.klases skolēni bija izvēlējušies ļoti interesantas, aktuālas un aizraujošas pētniecisko darbu tēmas: "Raganas viduslaikos un mūsdienās", "Nagļu dzimtas vēsture", "Uztura problēmas pusaudžiem", "Tehnikas attīstība mūsdienās", "Latvijas Valsts meži", "Mašīnu izcelsme", "Militārisms mūsdienās", "Latvijas armija mūsdienās", "Ukrainas tauta un tās vēsture", "Laupaču dzimtas izpēte", "Badošanās un diētas", "Mājražošana Tilžas pagastā", "Latviešu sportistu sasniegumi olimpiskajās spēlēs pēc neatkarības atjaunošanas", "Tilžas pagasts no 1920.-1940".
Skolotāja Aina Rakstiņa saka īpašu paldies Alisei un Amandai par pacietību, radošumu un izturību darba izpētē un izstrādē, un visiem 10.un 11.klases skolēniem par ieguldīto darbu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)