Banner 980x90

Balvos ar dažādiem pasākumiem atzīmēs pilsētas 90 gadu jubileju

Daugavpils, 1.febr., LETA. Februārī Balvos norisināsies dažādi pilsētas 90 gadu jubilejai veltīti pasākumi, aģentūru LETA informēja Balvu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Iluta Mežule.

Nākamnedēļ, 10.februārī, pilsētas jubilejas svinības Balvu muižā ievadīs muzikāls uzvedums "Nāc un svinēt sāc!", kurā uzstāsies izcilais latviešu dziedātājs, tenors Ingus Pētersons un šarmantais, atraktīvais dziedātājs Ainars Bumbieris. Pasākuma gaitā arī tiks piešķirts apbalvojums "Balvu Goda pilsonis". To saņems režisorei Vairai Resnei, kuras darba mūžs, vairāk nekā 45 gadu garumā, ir izcils ieguldījums Balvu pilsētas un novada kultūrvides kopšanā, sabiedrības kultūrizglītības veicināšanā un pilsētas, novada tēla popularizēšanā gan Latvijā, gan ārpus tā robežām.

Jubilejas svinību turpināsies 11.februārī Balvu muižā, kad visiem kamermūzikas cienītājiem būs iespēja baudīt komponistu Pētera Plakida un Franča Šūberta skaņdarbus klavieru trio izpildījumā - Lelde Paula - klavieres, Andris Pauls – vijole, Diana Ozoliņa - čells. Koncertprogramma veltīta šī gada jubilāra Pētera Plakida piemiņai un Franča Šūberta 220 gadu atcerei.

24.februārī Balvu Novada muzejā tematiskā sarīkojumā "Dzimuši reizē ar pilsētu" gaidīs 17 Balvu pilsētas vienaudžus, viņu ģimenes, draugus, kaimiņus, bijušos darba biedrus, lai kopīgi dalītos atmiņās par nodzīvotajiem 90 gadiem. Vairums 1928.gadā dzimušo cilvēku Balvos dzīvo kopš pagājušā gadsimta 60.gadiem, kad pilsētā sākās strauja attīstība un tika veidotas darba vietas. Pasākuma organizatori paciemojās pie šiem pilsētas vienaudžiem, parunājās, apskatījās foto albumus. Daļu no stāstītā varēs dzirdēt un redzēt pasākumā.

Visilgāk Balvu pilsētā, kopš četru gadu vecuma, dzīvo sporta skolotāja Daila Ļeskova. Kopš 1957.gada Balvos dzīvo Anastasija Sprudzāne, Benedikta Leitāne un Stefanija Zaikovska. Te pavadīti darba gadi, daudziem uzceltas mājas, izaudzināti bērni un mazbērni.

Balvu Centrālajā bibliotēkā ir skatāma virtuālā izstāde par Balvu pilsētu no muzeja krājuma materiāliem. Savukārt Balvu Novada muzejs piedāvā apskatīt pilsētu senajās fotogrāfijās un iepazīties ar svarīgākajiem vēstures notikumiem, kas norisinājušies Balvos.

Kopā ar Balviem februārī savu 90 gadu jubileju svin arī Sigulda, Strenči, Viesīte, Varakļāni, Viļāni, Ape, Priekule, Mazsalaca, Preiļi, Kārsava, Ogre, Gulbene un Salacgrīva jeb četrpadsmit toreizējie miesti, kuriem tālajā 1928.gadā tika piešķirtas pilsētas tiesības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)