Banner 980x90

Balvos ar pašvaldības 87 870 eiro atbalstu izveidots veloparks

Rīga, 23.maijs, LETA. Piedaloties biedrībai "Motoklubs "Spieķi vējā" un ar pašvaldības 87 870 eiro atbalstu Balvos izveidots veloparks, aģentūru LETA informēja Balvu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Iluta Mežule.

Sākotnēji biedrība "Motoklubs "Spieķi vējā" sākusi realizēt Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansēto projektu "BMX trases un disku golfa laukuma izveidošana Balvos". Tā kopējās projekta izmaksas ir 15 557 eiro, no kurām 14 001 eiro ir ELFLA finansējums, bet pārējos 1556 eiro līdzfinansēja Balvu novada pašvaldība.

Taču pašvaldība uzrunāja biedrību un lūdza rast iespēju īstenojamo projektu papildināt, lai plānoto BMX trasi varētu pilnveidot un padarīt to saistošu daudz plašākam novada iedzīvotāju lokam - ģimenēm ar maziem bērniem, vecākiem cilvēkiem. Biedrība pašvaldības ideju atbalstīja, projekts grozīts, un, piesaistot vēl 87 870 eiro no pašvaldības, izveidots veloparks ar trases papildu elementiem.

Disku golfa laukums iedzīvotājiem un pilsētas viesiem ir pieejams jau no pagājušās vasaras, bet tagad Partizānu ielā 5b atklāts arī veloparks.

"Šo vietu raksturo trīs vārdi - sakopta vide, perfekts darbs un superīga trase. Šobrīd esam vietā, kuru daudzi vien noteikti labi atceras kā nepievilcīgu un krūmiem aizaugušu," atklājot objektu, sacījis Balvu novada domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs (LZS), piebilstot, ka balvenieši ir ieguvuši vietu, kur pilnveidot savas riteņbraukšanas, skeitošanas, un skrituļošanas prasmes.

Viens no trases būvniekiem ir "Velosolutions", un būvnieku pārstāve Linda Butkus skaidroja, ka Balvu trase ir 13.velotrase Baltijā un devītā Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)