Banner 980x90

Būtiskākās vadlīnijas, veicot veļas mašīnas iegādi 21. gadsimtā

Foto: 1a.lv
Foto: 1a.lv
Ar ko atšķiras veļas mašīnas iegāde 21. gadsimtā no agrākajiem laikiem? Ar galvu reibinošu izvēli un pārsteidzošām tehnoloģijām. Tev ir visas iespējas atrast vispiemērotāko veļas mašīnu tieši savām vajadzībām. Lasi turpmākās rindas un izmanto padomus veļas mašīnas iegādē!

Izvēlies stratēģiju!
Kāda ir Tava stratēģija iepērkoties? Daudzi cilvēki atbildētu – aprēķinu, cik liels ir mans budžets, atrodu preci atbilstošā cenu kategorijā, nopērku un ceru uz to labāko.

Mūsdienās nav iespējams izvēlēties veļas mašīnu tikai pēc cenas, jo par vienu un to pašu cenu ir pieejami vairāki modeļi ar daudzveidīgām funkcijām. Tāpēc līdzās cenai Tev vajadzētu noformulēt arī citas prasības, kādām jāatbilst ideālajai veļas mašīnai: 
• lielums;
• trokšņa līmenis;
• ietilpība;
• vadības paneļa tips un citi kritēriji. 

Visērtāk atlasīt veļas mašīnu pēc noteiktiem kritērijiem būs interneta veikalā, jo meklēšanas filtrā iespējams norādīt, kādas veļas mašīnas Tu vēlies atrast.

Turi pa rokai mērlenti!
Vispirms vajadzētu izmērīt vietu, kur esi iecerējis novietot jauno veļas mašīnu. Nemērot Tu riskē ar to, ka veļas mašīna izvēlētajai vietai būs par lielu un nāksies pārbīdīt (ja tas vispār būs iespējams) pārējās mēbeles. Piemēram, veļas mašīnu, kurās drēbes ievieto pa atvērumu priekšpusē, platums variē no 49,5 līdz 84,5 cm. Tā ir liela starpība, ja telpa, kurā novietosi veļas mazgājamo mašīnu, ir maza. Iepērkoties internetā, Tu vari atlasīt vēlamo izmēru meklēšanas filtrā. 

Nevēlies, lai kaimiņi dzird, kad mazgā veļu?
Ja mājā, kurā ir Tavs dzīvoklis, sienas ir plānas kā papīrs un pat kaimiņa šķaudienu var sadzirdēt, Tev ir iespēja izvēlēties veļas mašīnu, kas ir klusa kā pelīte – pat 46 dB. Pavisam klusās veļas mašīnas ir dārgākas, bet pieejamas arī lētākas un nedaudz skaļākas. Taču, ja Tu dzīvo privātmājā vai ja veļas mašīna stāvēs pagrabā, par trokšņa līmeni vari neuztraukties un izdarīt izvēli pēc citiem kritērijiem.
Foto: 1a.lvFoto: 1a.lv


Veļas mašīnas izmēram ir nozīme
Salīdzināsim vecpuiša, sociāli aktīvas studentes un jaunas ģimenes ar mazuli garderobi! Lai gan pastāv risks iekrist stereotipu slazdā, tomēr varam pieņemt, ka vecpuiša garderobe būs vispieticīgākā, bet jaunās ģimenes garderobe visapjomīgākā, turklāt lielāko daļu no tās sastādīs drēbītes visjaunākajam ģimenes loceklim. Veļas mašīnas pieejamas dažādām garderobēm:
• apjomīgām, kurām mazgāšana nepieciešama bieži, būs piemērotas lielas ietilpības veļas mašīnas (8, 9, 10 kg);
• mazām garderobēm un maziem dzīvoklīšiem piemērotas nelielas (vismazākā ietilpība ir tikai 3 kg) veļas mašīnas.

Atceries, ka visekonomiskāk veļas mašīna darbojas tad, kad tās funkcijas un jauda tiek izmantota pilnībā, tāpēc nav praktiski 10 kg ietilpīgā ierīcē mazgāt drēbes, kas nesver vairāk par kilogramu. 

Papildu funkcijas atvieglo dzīvi
Vai esi fiziski aktīvs cilvēks, kurš regulāri skrien krosiņu tuvējā mežā? Varbūt nūjo un dari to arī rudens dubļos un pavasarī, kad kūst sniegs? Tas ir apsveicami! Bet kā Tu mazgā savus sporta apavus? Veļas mašīnas, kas aprīkotas ar apavu mazgāšanas programmu, ir atvieglojums cilvēkiem, kuriem ir mazi bērni, ģimenēm, kas sporto, vai vienkārši aktīviem cilvēkiem, kuru apavi regulāri jāmazgā.
Foto: 1a.lvFoto: 1a.lv
Veļas mašīnas ir aprīkotas arī ar citām ērtām papildu funkcijām:
• antialerģiskā programma;
• iekšējais apgaismojums;
• papildu skalošana;
• pretburzīšanās funkcija;
• putu kontroles sistēma;
• tvaika apstrāde;
• savienošana ar viedtelefonu.
Izmanto šīs un citas funkcijas pilnā mērā un Tava dzīves kvalitāte uzlabosies!

Nobloķē durvis, lai mazais rakaris neatver!
Ja Tavās mājās dzīvo bērns (vai arī tuvākajā nākotnē Tu plāno ģimenes pieaugumu), tad jēdzienam "drošība" ir pavisam cita vērtība nekā iepriekš, kad bērna vēl nebija. Mazuļus raksturo nebeidzama zinātkāre un iespaidīgs enerģijas daudzums, tāpēc visam – absolūti visam – mājās ir jābūt drošam. Tikai tā iespējams pasargāt mazo no traumām. Tāpēc vecāki un vecvecāki noteikti novērtēs veļas mašīnas ar durvju bloķēšanas sistēmu. Mūsdienās šāda sistēma ir ierīkota lielai daļai veļas mašīnu, tāpēc, ja arī Tev tāda ir vajadzīga, meklē informāciju preces aprakstā un izvēlies tādu!

Dabai draudzīgs dzīvesveids ir ne vien modē, bet arī izdevīgs
Kāda saistība veļas mašīnai ar dabai draudzīgu dzīvesveidu? Elektroenerģijas patēriņš! Jo augstāka veļas mašīnas energoefektivitāte, jo mazāk enerģijas tiek patērēts, mazāk naudas jāmaksā par elektroenerģiju un tiek atstāta mazāka ietekme uz vidi. Augstākā ierīces energoefektivitāte tiek apzīmēta ar A+++, bet pati zemākā ar D. 

Vai esi nobriedis jaunas un kvalitatīvas veļas mašīnas iegādei, kas būs Tava "labā roka" uzkopšanas darbos? Ieskaties interneta veikalā, kas piedāvā vairāk nekā 200 veļas mašīnu modeļu! Kurš tas ir? Tas ir viedveikals 1a.lv, kas vajadzības gadījumā var piegādāt izvēlēto veļas mašīnu uz Tavām mājām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)