Banner 980x90

Izskanējušas otrās Ziemeļlatgales uzņēmēju dienas

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Piektdien, 8.jūlijā,Balvos, Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centrā, ar Zemkopības ministra Jāņa Dūklava dalību atklāja otrās Ziemeļlatgales uzņēmēju dienas, kurās piedalījās Balvu, Baltinavas, Rugāju un Viļakas novadu uzņēmēju, zemnieku, mājražotāju, amatnieku un biedrību, pilsētas informācijas portālu Balvi24.lv informē Balvu novada pašvaldība.

Pēc svinīgās pasākuma atklāšanas notika seminārs, kurā par aktualitātēm pieejamajās atbalsta programmās informēja Lauku atbalsta dienesta Ziemeļaustrumu reģionālās pārvaldes vadītāja Saulcerīte Indričeva un speciāliste Marija Krēsliņa. Par iespēju sadarbībai un eksporta attīstībai informēja Baltijas – Vācijas tirdzniecības kameras pārstāve Maija Pāvila, savukārt, par aktualitātēm Latgales uzņēmējdarbības centrā stāstīja tā speciālists Andris Kucins.

Semināra noslēgumā par piedāvātajiem pakalpojumiem uzņēmējiem informēja bankas "Citadele" Balvu filiāles pārvaldnieks Oskars Akmens un Finanšu institūcijas "Altum" Gulbenes reģionālā centra vadītājs Valtis Krauklis.

Dienas turpinājumā Ziemeļlatgales uzņēmēji, lauksaimnieki, valsts institūciju un pašvaldību pārstāvji, kā arī virkne citu interesentu darbīgā un radošā atmosfērā pulcējās Viļakas novada Šķilbēnu pagasta zemnieku saimniecībā "Kotiņi", kur notika gan svinīgā kapsulas iemūrēšana saimniecībā uzsāktās graudu pārstrādes ēkas būvniecības pamatos, gan arī prezentācija par inovācijām lauksaimniecībā un individuālās ekskursijas "Kotiņos".

Par muzikālo noformējumu "Kotiņos" rūpējās brīnišķīgie vietējie jaunieši no Upītes folkloras kopas, kā arī Mārtiņš Strods. Paldies par sirsnīgo uzņemšanu un viesmīlību "Kotiņu" saimniekam Aldim Ločmelim ar ģimeni. 

Par tradīciju Ziemeļlatgales uzņēmēju dienās kļuvusi arī Atvērto durvju diena Balvu pilsētas uzņēmumos. Šajā gadā savas durvis apmeklētājiem vēra 13 dažādi uzņēmumi un kopējais apmeklējumu skaits tajos tuvojās simtam. Aktīvākie uzņēmumu apmeklētāji loterijā ieguva arī vērtīgas balvas no vietējiem uzņēmumiem.

Sestdien, 9.jūlijā, Ziemeļlatgales uzņēmēju dienas turpinājās Balvos, kur agrā rītā pilsētas parkā pulcējās vairāk kā simts tuvi un tāli amatnieki, mājražotāji, zemnieki un uzņēmēji, lai piedalītos lielajā amatnieku un mājražotāju tirgū, kā arī, lai prezentētu savu uzņēmumu sniegtos pakalpojumus un ražotās preces.

Tirgus apmeklētājiem bija iespēja iegādāties gan vietējās ogas, dārzeņus un stādus, gan mājražotāju labumus – maizi, sieru, gaļas izstrādājumus, medu, gan arī iepazīt dažādus vietējos pakalpojumu sniedzējus un ražotājus – SIA "Liarps", SIA "Tako akmens", SIA "Balvi agro", saimniecību "Ozollapas", SIA "BTRS", SIA "Eco Fabrika", SIA "Čivix", Balvu Profesionālo un vispārējo vidusskolu, SIA "Compaqpeat", z/s "Amatnieki" un z/s "Riekstiņi" un citus.

Lielus un mazus tirgus apmeklētājus ar dziesmām, dejām un rotaļām izklaidēja Upītes jauniešu folkloras kopa Andra Slišāna vadībā, floristikas meistardarbnīcu vadīja Ligita Spridzāne, ar sirsnīgām dziesmām priecēja Baltinavas vokālais ansamblis. Īpašu piekrišanu baudīja Balvu novada zirgu sētu "Volāni" un "Kapulejas" ponijs un zirgi, kuru pajūgā ikvienam bija iespēja izbraukt ēnainos Balvu parka celiņus.

Dienas otrajā pusē uzņēmēju dienu apmeklētājus gaidīja plaša pasākumu programma Viļakā. Tā iesākās ar Ziemeļlatgales retro rallija motociklu parādi, kur skatītājiem bija iespēja balsot par sev tīkamāko spēkratu. Jau drīz pēc tam notika spēka vīru Triobet Spēkavīru čempionāta 2. posms, ko kanālā "Rīga TV24" varēja vērot ikviens interesents.

Visas dienas laikā norisinājās dažādas meistardarbnīcas, ko rīkoja gan Viļakas novada uzņēmēji, gan sadarbības partneri. Tāpat bija iespēja nopirkt vietējos lauku labumus, kurus sarūpējuši Viļakas novada mājražotāji. Noslēgumā Viļakas estrādē apmeklētāji baudīja brīnišķīgu koncertu un balli kopā ar grupu "Galaktika".

Fotogrāfijas skatīt šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)