Banner 980x90

Jūlijā Balvu novadā svinēs "Gaismas svētkus"

Daugavpils, 26.jūn., LETA. 20.jūlijā un 21.jūlijā Balvos tiks svinēti Balvu novada "Gaismas svētki", aģentūru LETA informēja Balvu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Iluta Mežule.

Gatavošanās svētkiem sākusies ar radošo ideju akciju "KĀP – NES", kuras gaitā Balvu un Balvu novada iedzīvotāji ir aicināti vienoties kopējam darbam - izpušķot svētku simbolu- KĀPNES - un izvietot pie savas mājas, uzņēmuma vai iestādes, tādējādi veidojot saikni starp zemi un debesīm, pietuvojoties Gaismai.

Paši svētki sāksies 20.jūlija vakarā ar "Gaismas meklēšanu" Balvu pilsētas parkā, kas būs kā nakts orientēšanās ar velosipēdiem. Tajā pašā laikā pie Balvu ezera būs elektroniskās mūzikas deju nakts "Naac un Tusee" un nakts velo šovs, bet parkā tiks iedegts gaismas objekts.

21.jūlija rīts sāksies ar "Gaismu dvēselei" - svētku dievkalpojumu Balvu Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu baznīcā, kam sekos pasākums Balvu novada piecgadniekiem - Bērnības svētki - ar teatralizētu gājienu, ziepju burbuļu šovu un burbuļu darbnīcu Lāča dārzā.

Ap pusdienlaiku Balvu pilsētas parkā sāks rosīties tirgotāji un Balvu novada mājražotāji un amatnieki, kā arī izsolē būs iespēja iegādāties kādu Balvu novada mākslinieka veidotu mākslas darbu.

Tikmēr Balvu pilsētas estrādē notiks senioru kolektīvu koncerts, piedaloties Balvu Kultūras un atpūtas centra deju kolektīviem "Atvasara", "Luste" un viņu draugu kolektīviem no Jaunannas, Preiļiem, Ulbrokas, Kubuliem, Lazdukalna, Viļakas, Baltinavas un Žīguriem.

Pēc koncerta varēs nobaudīt "Gaismas garšu" - īpašu svētku zupu, un vērot "Gaismas rakstus" - Liepājas teātra aktrišu folkloras kopas "Atštaukas" un postfolkloras grupas "Rikši" koncertu.

Balvu novada "Gaismas svētki" noslēgsies ar muzikālo vakaru "Gaismas dzirkstis" Balvu pilsētas estrādē, kur uzstāsies Balvu novada pašvaldības sadraudzības pilsētu mākslinieki un brīvdabas koncertšovā priecēs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Brūveris, aktieris un operdziedātājs Juris Jope, operdziedātājs Juris Vizbulis, mūziklu dziedātāja Annija Putniņa, operdziedātāja Baiba Renerte, dziedātāja Anmary, "Kino orķestris", bet vakarā uz jautru deju soli aicinās grupas "Galaktika" un "Ceļavējš".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)