Banner 980x90

Jūnija beigās Ziemeļlatgalē notiks starptautiskais tautu deju festivāls "Eima, eima!"

Rīga, 6.jūn., LETA. No 28.jūnija līdz 30.jūnijam Ziemeļlatgalē notiks V Starptautiskais tautu deju festivāls "Eima, eima!", aģentūru LETA informēja Balvu novada Tūrisma informācijas centrā

Tautu deju festivāla atklāšana notiks 28.jūnijā plkst.19 Viļakas novada Borisovā, Vecdārza estrādē ar koncertu "Saejam dancotāji nu malu maliņām".

Bet 29.jūnijā plkst.14 paredzēts festivāla dalībnieku - vieskolektīvu - izbraukuma koncerts "Ceļojam un dejojam!" Balvu novada Vīksnā.

Festivāla "Eima, eima!" lielkoncerts "Līgosim Pēterdienu!" norisināsies Balvu estrādē 29.jūnijā plkst.18, pirms tam - festivāla dalībnieku svētku gājiens no Balvu Mākslas skolas līdz estrādei. Koncertā Balvos piedalīsies pūtēju orķestris "Balvi", Baltinavas, Rugāju, Viļakas, Balvu novada pieci jauniešu, seši vidējās paaudzes un divi senioru deju kolektīvi, senioru deju kolektīvs "Ziemeļblāzma" no Rīgas, Tautas deju ansamblis "Līksme" no Daugavpils, Gulbenes 2.vidusskolas jauniešu deju kolektīvs, Litenes pagasta tautas nama jauniešu deju kolektīvs "Litenietis" un trīs vieskolektīvi - deju kopa "Rappivoo" no Igaunijas, Pleskavas pilsētas ģimeņu deju kopa "Zavaļinka" un deju kopa "Aiša" no Krievijas. Festivāla lielkoncertā varēs redzēt vienotu uzvedumu ar 13 dejām. Lielkoncertu vadīs Anda Sergejeva un Aldis Dauksts, mākslinieciskais vadītājs Agris Veismanis, režisore Ilga Oplucāne.

Pēc koncerta notiks Pēterdienas zaļumballe, kurā muzicēs "Dvinskas muzikanti".

Festivāla noslēguma koncerts notiks 30.jūnijā plkst.13 Baltinavas parka estrādē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)