Banner 980x90

Režisorei Vairai Resnei piešķirts Balvu Goda pilsoņa nosaukums

Daugavpils, 26.janv., LETA. Balvu novada domes deputāti nolēmuši piešķirt teātra režisorei Vairai Resnei pašvaldības augstāko apbalvojumu "Balvu Goda pilsonis", aģentūra LETA uzzināja Balvu novada pašvaldībā.

Resnes vairāk nekā 45 gadu darba mūžs ir izcils ieguldījums Balvu pilsētas un novada kultūrvides kopšanā, sabiedrības kultūrizglītības veicināšanā un pilsētas, novada tēla popularizēšanā gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

Vaira Resne ir dzimusi 1951.gada 9.septembrī Balvu rajona Susāju pagastā. Mācījusies Balvu vidusskolā, absolvējusi Latvijas Valsts konservatoriju, iegūstot dramatiskā teātra režisora kvalifikāciju. Bijusi Jelgavas Tautas teātra režisores Lūcijas Ņefedovas audzēkne, mācījusies pie Māras Ķimeles, Mihaila Gruzdova un slavenā krievu režisora Anatolija Vasiļjeva, ir iestudējusi vairākus desmitus izrāžu.

Vairākus gadus Resne strādājusi arī ar Balvu Kultūras un atpūtas centra vājredzīgo dramatisko kopu "Redzēt ar sirdi". Ar iestudēto izrādi "Vārds" kopa 2016.gada dramatisko kolektīvu skatē ieguva 1.pakāpi un piedalījās finālskatē "Gada izrāde 2016" Dailes teātrī, kur saņemts diploms par emocionāli iedarbīgu kamerizrādes iestudējumu.

2011.gadā Resne saņēmusi Triju Zvaigžņu ordeņa V šķiras apbalvojumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)