Banner 980x90

Augulis: Viļaka ir pozitīvs piemērs sekmīgai nodarbinātības veicināšanai reģionos

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA

Labklājības ministrs Uldis Augulis ceturtdien, 1.oktobrī, Viļakā pirms gada slēgtās Mežvidu pamatskolas telpās plkst.14.00 atklās jaunu SIA "BRASA" šūšanas cehu, kas Austrumu pierobežā nodrošinās apmēram 50 jaunas darba vietas. 

Pasākumā piedalīsies arī Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Inese Kalvāne, pilsētas informācijas portālu Balvi24.lv informēja ministrijā.

Kā uzsver labklājības ministrs, šis ir viens no pozitīviem piemēriem, kā, piesaistot investīcijas un veidojot jaunas darba vietas, izmantot reformu rezultātā palikušas neapdzīvotas ēkas.

"Esmu gandarīts par katru darbavietu, kas tiek izveidota reģionos ar salīdzinoši augstāku bezdarba līmeni. Šī gada pavasarī reģionālās vizītes ietvaros jau viesojos Viļakā, kur pie viena galda ar pašvaldības vadību, NVA un uzņēmējiem diskutējām par iespējām veicināt uzņēmējdarbību, kā arī visefektīvāk pēc skolas slēgšanas izmantot palikušo ēku. Man ir prieks par pašvaldības aktivitāti, kas tagad nodrošinās pastāvīgu darbu novada iedzīvotājiem, no kuriem daļa ilgstoši bija bez darba. Vienlaikus šis projekts ir labs piemērs tam, kā sasniegt labu rezultātu, sadarbojoties ar Nodarbinātības valsts aģentūru un atbalstot uzņēmumu vēlmi izmantot nodarbinātības pasākumu sniegtās iespējas," uzsver Augulis.

Šis sociāli nozīmīgais projekts ir īstenojies, pateicoties Viļakas novada domes, uzņēmēju un NVA sadarbībai, veicinot nodarbinātību Latgalē. Vairāki bezdarbnieki un darba meklētāji, pateicoties jaunās ražotnes atvēršanai, ir ieguvuši darbu. Savukārt Mežvidu pamatskolas ēka atkal tiek izmantota un ir labs piemērs iespēju izmantošanai.

Lai jaunais šūšanas uzņēmums varētu sekmīgi uzsākt darbību un piesaistīt kvalificētus darbiniekus, uzņēmums, sadarbojoties ar NVA Balvu filiāli, iesaistījās vairākos nodarbinātības pasākumos. Proti, 8 ražotnes darbinieki iepriekš NVA profesionālās apmācības ietvaros apguva šuvēja profesiju. Savukārt 3 šūšanas ceha darbinieki iesaistīti NVA pasākumā "Komersantu nodarbināto personu reģionālās mobilitātes veicināšana", bet 2 - Jauniešu garantijas pasākumā "Pirmā darba pieredze". 18 darbinieki strādā subsidētās nodarbinātības ietvaros.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)