Banner 980x90

Balvu novadā mirstība pērn divas reizes pārsniegusi dzimstību

Balvu novadā mirstība 2015.gadā divas reizes pārsniegusi dzimstību - reģistrēti 147 jaundzimušie un 309 miršanas gadījumi, liecina Balvu novada Dzimtsarakstu nodaļas apkopotā statistika.

Nedaudz cerīgāku šo drūmo statistiku dara tas fakts, ka dzimstībai novadā pērn tomēr ir bijusi tendence pieaugt - jaundzimušo pērn ir bijis par 16 bērniem jeb 12,2% vairāk nekā gadu iepriekš, kad novadā tika reģistrēts 131 jaundzimušais.

No visiem jaundzimušajiem novadā pērn 68 bijušas meitenes un 79 - zēni. Laulībā dzimis 61 bērns, paternitāte atzīta 79, bet bez ziņām par tēvu reģistrēti septiņi bērni. Kā pirmie savās ģimenēs piedzimuši 59, otrie - 54, trešie - 18, ceturtie - deviņi, bet piektie un nākamie - vēl septiņi bērni.

Populārākie vārdi jaundzimušajiem pērn bijuši: meitenēm - Amēlija, Aleksandra un Nikola, zēniem - Gustavs, Adrians un Sandis.

Pērn Balvu novadā reģistrētas 72 laulības, kas ir par divām vairāk nekā gadu iepriekš. Dzimtsarakstu nodaļā noslēgtas 50, bet baznīcās - 22 laulības. Pirmajā laulībā stājušies 50 pāri, otrajā - četri, pirmajā un otrajā - 16, bet trešajā un piektajā - viens pāris.

Piecas laulības reģistrētas ar ārvalstu pilsoņiem.

Mirstība pērn ir saglabājusies iepriekšējā gada līmenī - no aizgājējiem 167 bijušas sievietes un 142 - vīrieši.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)