Banner 980x90

Tilžas pirmsskolas izglītības iestāde atzīmē Sveču dienu

Otrdien, 2.februārī, Tilžas pirmsskolas izglītības iestāde atzīmēja Sveču dienu, pilsētas informācijas portāls Balvi24.lv uzzināja Balvu novada pašvaldībā.

Par godu šai dienai februāris nosaukts par Sveču mēnesi. Dienas galvenā paraža, pēc tautas tradīcijām, ir sveču liešana, jo tieši šajā dienā lietās sveces degot visgaišāk.

Tilžas PII grupiņas "Ežuki" bērnus apciemoja Sveču rūķis, kurš bērniem pastāstīja dažādus ticējumus par sveču dienu un cienāja ar dzērvenēm, lai bērni neslimotu un būtu spēks apgūt zinības.

Sveču rūķis mazos "Ežukus" aizveda sveču liešanas ceļojumā, kur bērni iepazina sveču liešanas tradīcijas, dziedāja un gāja rotaļās. Bērnu actiņas mirdzēja tik pat spoži, kā sveces liesmiņas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)