Banner 980x90

"Bites" vadītājs: Apvienots LMT un "Lattelecom" varēs diktēt tirgus nosacījumus

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
"Latvijas Mobilais telefons" (LMT) un "Lattelecom" ir divi dominējoši telekomunikāciju tirgus spēlētāji, kuru apvienošana sniegs apvienotajam uzņēmumam spēju diktēt tirgus nosacījumus, intervijā aģentūrai LETA atzina telekomunikāciju operatora "Bite" vadītājs Ņikita Sergijenko.

"Šie ir divi dominējošie spēlētāji, it īpaši "Lattelecom", kas ir milzīgs dominētājs, kamēr LMT ir tikai dominējošs," norādīja Sergijenko. "Šo divu uzņēmumu apvienošana sniegs apvienotajam uzņēmumam spēju diktēt tirgus nosacījumus, kas parasti noved pie cenu celšanas daudz lielākos apmēros un ātrākā tempā, jo superdominance beidzas monopoliskā diktātā."

Viņš gan uzskata, ka šis darījums ir pārāk komplekss, jo, lai gan diskusijas notiek jau vairāk nekā desmit gadus, tās nav pavirzījušās uz priekšu.

"Jebkurā gadījumā superdominance ir slikta gan industrijai, gan patērētājam," uzsvēra Sergijenko.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)