Banner 980x90

"Točkas dzīsme" iekaro klausītājus

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Pavisam nesen, tuvojoties gada nogalei klajā nāca grupas Unknown Artist pirmais ieraksts "Točkas dzīsme", kas īsā laikā iekaroja klausītāju sirdis ne tikai Latgalē, bet arī citviet Latvijā. Daidījums "Pi myusim Latgolā" devās noskaidrot, kas slēpjas zem "Unknown Artist" jeb nezināmā izpildītāja nosaukuma, pilsētas informācija sportālu Balvi24.lv informē Producentu grupa "Lietišķā Latgale".

Radio raidījumam "Pi myusim Latgolā" bija unikāla iespēja tipiskā studentu vidē tikties ar diviem jauniešu grupas "Unknown Artist" dalībniekiem - Arni Bukšu un Māri Keišu. Pavisam grupā kopā muzicē četri jauni, aktīvi un enerģiski puiši. Jauniešu grupa dzimusi Viļakas novada Upītē. Tomēr 3 no grupas dalībniekiem biežāk tiekas Rīgā, kur studē Rīgas Tehniskajā Universitātē.

Grupas dibinātājs ir Arnis Bukšs, kurš pēc muzicēšanas citos kolektīvos izrādījis iniciatīvu apvienot muzicējošos jauniešus. Tā kā visi četri puiši bija pazīstami jau iepriekš, stingra atlase un kastings veikts netika, smej Arnis.

Izrādās, ka gandrīz visi puiši mūzikas instrumentu spēli apguvuši pašmācības ceļā, vienīgi padoms prasīts paziņām. Vienīgi Māris Keišs uzsver: "Man jau zvaigznēs bija ierakstīts, ka spēlēšu!" Tik tiešām Māris Keišs nāk no muzikālas dzimtas, kur vectēvs bijis muzikants gan kāzās, gan talkās, tēvs un tēvocis spēlēja balles kā bijušajā Balvu rajonā pazīstamais duets "Brāļi Keiši", arī dzimtas sievietes ir dziedātājas ar skanīgām balsīm. Lai arī mūzikas skolā Māris absolvējis pūšamo instrumentu klasi, uz skatuves viņš biežāk redzams dziedot un spēlējot ģitāru.

Grupa "Unknown Artist" necenšas sevi ielikt kādos konkrētos rāmjos un definēt konkrētu mūzikas stilu. Uz jautājumu, ko jūs spēlējat, puiši parasti atbild: "Mēs spēlējam vienkārši mūziku!"

Pateicoties panākumiem, kas vasarā iegūti mūzikas festivālā "Osvalds 2015" Baltinavā, grupa "Unknown Artist" laimēja ierakstu dziesmai, pie viena no profesionālākajiem producentiem Latvijā - Guntara Rača. Ierakstam izvēlēta tika "Točkas dzīsme", kas tik tiešām īsā laikā ieguva popularitāti Latgalē, īpaši jauniešu vidū. Dziesmā ar veselīgu humora devu apspēlēta dzīve pierobežā - bizness braucot uz Krieviju. Šīs dziesmas autors ir Arnis Bukšs, kurš atzīst, ka iedvesma dziesmai radusies atceroties kādu latviešu dziesmu un paziņu jokus.

Lai gan pašlaik jaunieši studē Rīgā, grupas mēģinājumi notiek mājās - Upītē. Tomēr viņi ir guvuši pietiekoši labas atsauksmes un grupu "Unknown Artist" aicina spēlēt ballēs ne tikai kaimiņu pagastu kultūras namos, bet arī Rīgā, Latvijas Universitātē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)