Banner 980x90

Saeimas spīkere un aizsardzības ministrs piedalās Mores kauju atceres pasākumā 

Sigulda24.lv
Sigulda24.lv

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) un aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) Siguldas novada Mores pagastā piedalās Otrā pasaules kara Mores kauju 71.gadskārtas atceres pasākumā.

Latviešu virsnieku apvienības, Latvijas Nacionālā karavīru biedrības un Siguldas novada domes rīkotais piemiņas pasākums sāksies plkst.12 ar svētbrīdi kaujās kritušo latviešu leģionāru kapsētā pie Roznēnu ozola un turpināsies plkst.14 Mores kauju piemiņas parkā pie kritušo latviešu leģionāru piemiņas sienas.

Otrā pasaules kara beigās 1944.gadā no 25.septembra līdz 6.oktobrim Mores pagasta teritorijā notika sīvas kaujas starp padomju armiju un latviešu leģiona karavīriem, kas bija iesaukti vācu armijā. Latviešu leģiona karavīri, cīnoties savā zemē pret desmitkārtīgu pārspēku, divas nedēļas aizturēja šajā Siguldas aizsardzības līnijā padomju armijas virzību uz Rīgu. Tas ietekmēja turpmākos vēsturiskos notikumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)