Banner 980x90

"SEB bankas" ekonomists: 20 gadu laikā roboti aizņems pusi darbvietu

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA

20 gadu laikā roboti aizņems pusi darbvietu, un ļoti aktuāls kļūs jautājums, ko darīs lielā bez darba palikusī cilvēku masa, 24.septembrī notiekošajā biznesa tehnoloģiju forumā "BiSmart forums 2015" sacīja "SEB bankas" ekonomists Dainis Gašpuitis.

Savā runā par izaicinājumiem ekonomikā un tehnoloģijās Gašpuitis sacīja, ka viens robots var aizstāt 3000 darbvietu, un prognozēja, ka 20 gadu laikā roboti aizņems pusi darbvietu. Kā lielāko izaicinājumu Gašpuitis minēja jaunas nodarbošanās atrašanu darbu zaudējušajiem cilvēkiem.

Viņš norādīja, ka arī šķietami drošas intelektuālās profesijas var nebūt glābiņš, piebilstot, ka jau tagad tādā intelektuālā nodarbē kā datu analīze daudz ko var paveikt dators.

Rīgā ceturtdien norisinās biznesa tehnoloģiju forums "BiSmart forums 2015", kurā uzstājas vairāki pasaules līmeņa lektori, kas stāsta par to, kā tehnoloģijas var palīdzēt veiksmīgam biznesam. Tāpat forumā runā par nākotnes tehnoloģiju attīstību, biznesa pārveidi, izmantojot stratēģiju "Digital First", ekonomikas izaicinājumiem un ieguvumiem pārmaiņu laikā.

Forumu rīko platforma "BiSmart", kas apvieno uzņēmumus, kas ir saistīti ar biznesa tehnoloģiju pakalpojumiem un ir plaši pazīstami kā Latvijā, tā pasaulē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)